Admin
Sinikka Takalo ja Eetu Makkonen Oulussa ( el 17.03.2020 )
Korona-virus oli maailmanlaajuinen puheenaihe ja mm. monien urheilutapahtumien peruuttamisen syy kun klassisen voimanoston suomenmestaruuksia ratkottiin Oulussa.

Tikkurilan Kajastuksesta ei lopulta kisaan osallistunut kuin kaksi urheilijaa.

Naisten 72-kiloisissa uransa toisessa voimanostokilpailussa Sinikka Takalo teki omia ennätyksiään kyykyssä (100 kg), maastanostossa (142,5 kg) ja yhteistuloksessa (310 kg) sijoittuen kisojen runsaiten osanottajia keränneessä painoluokassa sijalle 21.

Sarjan ykköseksi voimaili Huittisten Jonna Kettunen, jonka 447,5 kilon yhteistulos koostui 162,5 kilon jalkakyykystä, 92,5 kilon penkkipunnerruksesta ja 192,5 kilon maastanostosta.
Viisi naista teki sarjassa yli 400 kilon yhteistuloksen.

Runsaan puolentoistakuukauden takaisen 23-vuotiaiden SM-kisan pronssimies Eetu Makkonen oli nyt ensimmäisessä yleisen sarjan SM-koitoksessa.
Sarjassa 93 kiloa voimaillut Makkonen jäi jalkakyykyssä viisi kiloa ennätyksestään kyykättyään 215 kiloa, mutta punnersi penkistä ennätyksensä 135 ja maasta nousi myös oma ennätys 225 kiloa. Yhteistulosennätys kirjataan nyt numeroin 575, tulos riitti sijaan 18.

Sarjan voitti ennakkosuosikki, Savonlinnan Mikko Muttonen. Hänen 770 kilon tuloksensa koostui 287,5 kilon jalkakyykystä, 172,5 kilon penkkipunnerruksesta ja 310 kilon maastanostosta.
Kovia vetäjiä sarjassa oli muitakin: Sami Lehtonen veti 305 ja Petri Heikkinen 300 kiloa.