Etusivu
PSS
Nostajat
Uutiset
Valokuvia
Videot
Jäsenyys
Yhteystiedot
Historiaa
Voimanosto
Painonnosto
Voimanosto tulokset
Painonnosto tulokset
Yhdistyksen säännöt
Harjoitusvuorot
Harjoittelu
Linkit
Admin
Ilari Valkonen SM-nelonen Ylitorniolla ( el 17.03.2019 )
Klassisen voimanoston yleisen sarjan SM-kilpailut käytiin Ylitorniolla 15.-17.3.2019.
Kajastuksesta lavalla esiintyi miesten 93-kiloisten sarjassa Ilari Valkonen. Valkonen teki viimeistä penkkipunnerrusta lukuun ottamatta vain onnistuneita nostoja. Jalkakyykyn avauspaino 225 kiloa nousi helposti. 10 kilon lisäys ei katsojan silmään näyttänyt yhtään raskaammalta. Kolmas kyykky 240 kilosta onnistui myös ja oli samalla miehen oma ennätys.

Penkkipunnerruksessa 150 kiloa vaikutti sarjapainolta, hyvin nousi myös toisen kierroksen 157,5. Kolmannen punnerruksen alkuasennon hakemisessa meni aikaa ja nostajalle tuli väärinkäsitys ajan loppumisesta. Penkistä noustuaan Valkonen huomasi aikaa vielä olevan mutta sekunnit kuluivat ja time-outin kautta kolmatta punnerrusyritystä ei nähty. Harmi, viisi lisäkiloa yhteistulokseen olisi saattanut merkitä mitalia kokonaiskilvassa.

Maastanostot Ilari aloitti hänelle helposta 270 kilosta, lisäsi toiseen 12,5 kiloa mikä sekin nousi tosin vähän tekniikkaa koetellen. 287,5 kiloa kolmannella nostolla hyväksyttiin 3-0 ja tässä vaiheessa Valkonen oli pronssimitalissa kiinni. Maastanostossa viimeinen mies lavalla kuitenkin usein muuttaa järjestyksiä ja niin kävi nytkin kun Power Team Palokan eli Jyväskylän Petri Heikkinen kiskoi painoluokan kovimmat vetopainot 305 kiloa hyväksyttävään loppuasentoon ja ohitti Valkosen 2,5 kilolla yhteistuloksessa. 685 kiloa on Ilari Valkosen yhteistulosennätys, minkä ennätyksen kestävyyttä hän koettelee 13.4. Tallinnassa Pääkaupunkiottelussa.

Tulokset