Linkit
Admin
Valkonen 7. Ylöjärven SM-lavalla ( el 19.03.2018 )
12 miestä kilpaili miesten painoluokan 83-kiloa suomenmestaruudesta Ylöjärvellä nostetuissa klassisen voimanoston SM-kisoissa.
Kajastuksen Ilari Valkonen sijoittui seitsemänneksi kelpo yhteistuloksella 662,5 kiloa.

Valkonen aloitti kyykkynostot 215 kilosta, mikä oli taas kerran nopeusvoiman näytössuoritus. Toiseen kuormattiin ennätyspainot, 225 kiloa, joiden kanssa piti vähän jo ponnistella, mutta varmasti nousi tämäkin rauta. Kolmannella kierroksella Valkonen paransi ennätyksensä lukemaan 230 kiloa. Sijoitus tässä vaiheessa kisaa oli 7. Kilpailua johti kyykyn jälkeen Oulun Mikko Ronkainen, joka kohensi SE:n 258 kiloon.

Penkkipunnerrus ei Valkoselta tällä kertaa sujunut odotusten mukaisesti vaan tulokseksi jäi ensimmäisellä tehty 147,5 kiloa. Toisen kierroksen 155 ja kolmannen 160 hyväksyttiin ensin 2-1 tuomariäänin, mutta kaikennäkevä jury hylkäsi molemmat nostot, syynä takapuolen aavistuksenomainen kohoaminen penkin pinnasta.

Valkonen sijoittui penkkipunnerruksessakin sijalle 7, voittaja oli Huittisten Matias Kulmala 190 kilon punnerruksella.

Maastanostot Ilari Valkonen aloitti 270 kilosta, mikä nousi hyvin kuten toisen kierroksen 285 kiloakin. Kun mahdollisuudet mitalien suhteen oli menetetty, jätti Valkonen kolmannen vetonsa tekemättä. Valkosen 270 kiloa oli kisan neljänneksi paras vetotulos.
Suomenmestariksi voimaili Mikko Ronkainen, joka ainoana rikkoi 700 kilon yhteistulosrajan. Ronkaisen penkkitulos oli 170 kiloa ja maastanosto tasaluku 300. Yhteiskiloja hänelle 728, mikä myös on uusi SE.