Harjoittelu
Linkit
Admin
Salon kansallisissa omia ennätyksiä ( el 15.05.2017 )
Salo on Etelä-Suomen vireimpiä voimanostopaikkakuntia. 13.5. nostettiin Salossa klassisen nostotavan kansalliset kilpailut. Kajastuksesta kilpailuun osallistuivat sarjaan 74 kiloa Jevgen Filipov (s.-66), sarjaan 93 kiloa voimanostokisan ensikertalainen Denys Zaychenko (s.-84) ja kokenut Markku Vahala (s.-63).

Filipov joutui jalkakyykyssä toistamaan aloituspainonsa 132,5 kiloa, mutta kisarytmin löydyttyä myös kolmannen kierroksen 140 kiloa nousi puhtaasti. Penkkipunnerruksessa oli ongelmia ja 105 kiloa nousi vasta viimeisellä yrittämällä. Maastanostot kulkivatkin sitten mallikkaasti: 170-177,5-185 kiloa olivat hyväksyttyjä nostoja ja yhteiskiloja kertyi 430. Jevgenin sijoitus 2. ME- ja MM-voittaja Martti Kilpeläisen vanavedessä oli hieno suoritus.

Judosta voimanostoon siirtynyt Denys Zaychenko koki kyykyssä tuomarilinjan armottomuutta kun alkupaino 150 kiloa vaati kaksi käyntiä lavalla ja kolmaskin nosto 160 kilosta hylättiin. Penkkipunnerrus on myös kilpailutilanteessa eri asia kuin harjoituksissa. Onneksi aloitus 127,5 kilosta onnistui. Veto on teknisesti helpoin jo siitä syystä että siinä on vähiten tuomarikomentoja. Niinpä kolme onnistunutta nostoa 190-200-210 kiloa onnistuivat ja toivat yhteiskiloja ensikertalaiselle mukavat 487,5 mikä riitti sarjassa kolmossijaan.

Seuran puheenjohtaja Markku Vahala ei yleensä monessa nostossaan epäonnistu eikä niin tapahtunut Salossakaan. Vahala on jalkakyykyssä parhaimmillaan ja nostomuodossa syntyi valkeiden valojen kolmen putki numeroin 170-180-190 kiloa. Penkkipunnerrus alkoi varmalla 125 kilolla, sitten 132,5 ja kolmanteen reilu korotus 140 kiloon, mutta se ei enää onnistunut. Maastanostoissa Vahala teki vakiotuloksen 200 kiloa, 205 kilossa kisaväsymys voitti ja raudat jäivät lattiaan. Yhteistulos 522,5 oli oma klassisen nostamistavan ennätys ja sillä heltisi kakkossija.