Etusivu
PSS
Nostajat
Uutiset
Valokuvia
Videot
Jäsenyys
Yhteystiedot
Historiaa
Voimanosto
Painonnosto
Voimanosto tulokset
Painonnosto tulokset
Yhdistyksen säännöt
Harjoitusvuorot
Harjoittelu
Linkit
Admin
Eetu Makkonen 20-vuotiaiden SM-1. ( el 09.02.2017 )
Toisessa voimanostokilpailussaan esiintynyt Eetu Makkonen voitti Tampereella käytyjen varustevoimanoston SM-kisojen 20-vuotiaiden ikäluokan sarjan 74 kiloa ennätystuloksellaan 417,5 kg. Eetu kilpaili klassisin varustein eli ilman penkkipaitaa tai nostopukua.

Jalkakyykyssä Makkosella oli vaikeuksia saavuttaa tuomareita tyydyttävä syvyys. Ensimmäisellä nostettu 145 kiloa oli kevyt, mutta hylättiin korkeana. Toisella yrittämällä sama paino tangossa ja 3-0 hyväksytty nosto. Kolmanteen lisätty 10 kiloa ei näyttänyt painavalta katsojan silmiin, mutta sekin katsottiin korkeaksi ja hylättiin. Voimanoston jalkakyykyn vaatimus on nykyään selkeä syväkyykky; entinen "vaateritaso" ei enää riitä.

Penkkipunnerrus sujui paremmin. Alkupaino 82,5 kiloa nousi mallikkaasti, samoin toisen kierroksen 92,5. Kolmannella Makkonen yritti 100 kiloa, mutta ei onnistunut.

Maastanostot sujuivat sitten parhaiten kolmesta nostomuodosta. Aloitus 150 kiloa oli hyvin helppo, samoin toisella nostettu 170 eikä kolmannen kierroksen oma ennätys 180 kiloakaan ollut aivan viimeinen sana.

TULOKSET